chat
expand_more

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.

clear

Pannen en Leien

Installatie van Zonnepanelen op Pannen- en Leien Daken

Bij Energiegroup combineren we technologische innovatie met respect voor traditionele dakmaterialen zoals pannen en leien. Ons proces voor het installeren van zonnepanelen op uw dak is ontworpen voor maximale energie-efficiëntie met minimale verstoring van de esthetiek van uw woning. Hier is hoe we te werk gaan:

Stap 1: Gedetailleerde Dakinspectie

Onze eerste stap is een uitgebreide inspectie van uw dak om de toestand van de pannen of leien en de structuur eronder te beoordelen. Wij onderzoeken de oriëntatie en helling van het dak om de meest effectieve positionering voor uw zonnepanelen te bepalen.

Stap 2: Planvorming

Op basis van onze bevindingen stellen we een gedetailleerd installatieplan op dat omvat:

  • Een evaluatie van het draagvermogen van uw dak.
  • De selectie van de optimale grootte en het type zonnepanelen die passen bij uw energiebehoeften.
  • De planning van de bekabeling en elektrische infrastructuur, rekening houdend met de esthetiek van uw dak.

Stap 3: Kiezen van de Bevestigingsmethode

Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw dak, kiezen we voor de meest geschikte bevestigingsmethode. Voor pannendaken maken we gebruik van dakhaaksystemen die zich vasthaken aan de daklatten, terwijl bij leien daken speciale klemmen worden gebruikt die een stabiele en veilige bevestiging garanderen zonder schade aan de leien.

Stap 4: Installatie Elektrische Infrastructuur

Veiligheid en nauwkeurigheid zijn cruciaal bij het aanleggen van de elektrische infrastructuur. We plannen de route van de bekabeling zorgvuldig en zorgen ervoor dat alle elektrische componenten voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

Stap 5: Montage van de Zonnepanelen

Met een betrouwbaar frame op zijn plaats, beginnen we met het zorgvuldig bevestigen van de zonnepanelen. We zorgen voor een nauwkeurige uitlijning en bevestiging voor een optimale energieopvang en esthetisch aanzicht.

Stap 6: Aansluiten en Testen

Zodra de panelen zijn gemonteerd, sluiten we ze aan op uw elektriciteitssysteem. Een uitgebreide testprocedure volgt om te waarborgen dat het systeem efficiënt en correct functioneert.

Stap 7: Finale Inspectie en Oplevering

Een laatste inspectie wordt uitgevoerd om de installatie te verifiëren. Na uw goedkeuring wordt het systeem opgeleverd en kunt u genieten van groene energie opgewekt door uw eigen dak.

Ons Aanbod aan Zonnepanelen

Bij Energiegroup bieden we een breed scala aan zonnepanelen, geschikt voor elk type pannen- of leien dak. Of u nu kiest voor monokristallijne, polykristallijne of dunne-film panelen, wij leveren en installeren ze met de grootste zorg.

Neem Contact Op voor een Vrijblijvende Offerte

Bent u geïnteresseerd in het verduurzamen van uw woning met zonnepanelen? Ons team van deskundige installateurs staat klaar om u te adviseren over de beste zonne-energieoplossing voor uw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte. Samen zorgen we voor een groenere toekomst met behoud van de pracht van uw dak.

Prijs ontvangen?
Vraag hier je offerte:

100% privacy gegarandeerd.

Scroll to top