chat
expand_more

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.

clear

Ontdek de voordelen van glas-glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen, ook bekend als dubbel-glas zonnepanelen, krijgen steeds meer populariteit in de hernieuwbare energiemarkt. Deze panelen zijn niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ze bieden ook prestatie voordelen. Ontdek hieronder waarom glas-glas zonnepanelen een uitstekende keuze zijn voor jouw zonne-energiesysteem.

Wat is het verschil tussen gas-glas en glas-folie zonnepanelen?

Het onderscheid tussen glas-glas en glas-folie zonnepanelen ligt in de constructie. Glas-glas panelen hebben een extra glaslaag die de zonnecellen aan de achterkant beschermt, wat resulteert in verbeterde duurzaamheid en efficiëntie.

Glas-glas versus klassieke zonnepanelen

Zowel glas-glas als traditionele zonnepanelen hebben hun eigen voor- en nadelen. Glas-folie panelen zijn bijvoorbeeld voordeliger in aanschaf en lichter in gewicht, wat de installatie op daken vergemakkelijkt. Maar hoewel dit aantrekkelijk klinkt, presteren glas-glas zonnepanelen over het algemeen beter op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Glas-folie panelen bieden namelijk minder bescherming aan de onderzijde van de cellen. De folie aan de onderkant kan hierdoor uitrekken bij doorbuigingen, wat kan leiden tot celbeschadiging en een snellere afname van het paneelvermogen. Bovendien kan er na verloop van tijd vocht en lucht onder de folie komen, wat resulteert in vermogensverlies en een kortere levensduur.

Hoewel glas-glas panelen niet per se superieur zijn aan traditionele zonnepanelen zoals Panasonic, LG Solar of Sunpower, bieden ze wel enkele voordelen:

  • Ze zijn beter bestand tegen weersomstandigheden zoals regen en hagel
  • Ze zijn robuuster dan folie
  • Ze hebben een lager risico op celbeschadiging door buiging

Kortom, glas-glas panelen kunnen op lange termijn een hogere opbrengst en een langere levensduur bieden dan glas-folie panelen. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat ze duurder zijn, wat invloed kan hebben op de terugverdientijd van je zonne-installatie.

Glas-glas zonnepanelen Glas-folie zonnepanelen
Duurder in aanschaf
Voordeliger in aanschaf
Robuuster en zwaarder
Lichter in gewicht
Duurzamer
Minder duurzaam
Efficiënter
Minder efficiënt
Lager risico op uittrekken en doorbuigen van folie
Folie kan uitrekken en doorbuigen
Langere levensduur
Kortere levensduur
Kleinere kans op vermogensverlies op lange termijn
Kan op langere termijn leiden op vermogensverlies
Goed bestendig tegen weersomstandigheden

Waarom kiezen voor glas-glas zonnepanelen?

  • Weerbestendigheid: ze zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, wat resulteert in een langere levensduur en betere prestaties.
  • Esthetiek: deze panelen zijn esthetisch aantrekkelijker, wat bijdraagt aan de visuele aantrekkingskracht van jouw installatie.
  • Levensduur en garantie: met een potentieel om tot 40 jaar mee te gaan, bieden glas-glas zonnepanelen langere garanties en een beter investeringsrendement op lange termijn.
  • Lichtgewicht: ondanks de extra glaslaag blijft het gewicht van glas-glas zonnepanelen relatief laag, wat de installatie vereenvoudigt.
  • Brandveiligheid: glas is brandveilig, wat extra gemoedsrust biedt.
  • Hoog vermogen: de maximale vermogens van glas-glas zonnepanelen blijven stijgen, wat voordelig is voor huishoudens of bedrijven met een hoger energieverbruik.

Overweeg jij glas-glas zonnepanelen te installeren? Neem dan gerust contact met ons op voor meer info en advies, of vraag hier een gratis offerte aan!

Previous Post

Ontvang jouw zonnepanelenpremie tot eind 2023

Scroll to top