chat
expand_more

Bereken de terugverdientijd van jouw zonnepanelen.

clear
Interesse in een thuisbatterij? Vind een professionele installateur in Tervuren
Ontvang een offerte voor thuisbatterijen in Tervuren
thuisbatterijen

Op zoek naar een professionele installateur voor thuisbatterijen in Tervuren

Zonnepanelen zijn vandaag de dag onmisbaar geworden. Het is een krachtige bron van energie die bijdraagt aan lagere energiekosten, terwijl je continu van energie wordt voorzien, wanneer de zon schijnt.

Maar wat als de zon eventjes achter de wolken verdwijnt? Ook daar hebben wij oplossingen voor! Denk maar aan een thuisbatterij, waarmee je overdag opgewekte energie kunt opslaan om later te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op bewolkte dagen of ‘s avonds. Met Energie Group is het aanvragen en installeren van een thuisbatterij erg eenvoudig!

Tesla Powerwall

Belangrijke vragen bij het kiezen van een thuisbatterij

Fox Ess batterij

Is een thuisbatterij rendabel?

Doordat de kosten van de thuisbatterij aan het dalen zijn en de energiekosten blijven stijgen, wordt een thuisbatterij steeds meer en meer rendabel. Het is dus het ideale moment om te investeren in een thuisbatterij!

LG Chem Resy

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

Gemiddeld bedraagt de terugverdientijd van een thuisbatterij tussen de 10 en de 14 jaar. Hoeveel dit exact bedraagt hangt af van diverse factoren zoals de kostprijs van de accu, de opslagcapaciteit en jouw jaarlijkse stroomverbruik.

Posetron batterij

Hoe zwaar moet mijn thuisbatterij zijn?

Gemiddeld wordt er aangeraden om een thuisbatterij te nemen van 1 tot 1,5 kWh per kWp van jouw zonnepanelen.

Bv.: Zonnepaneel die 6 kWp aan stroom produceren hebben een thuisbatterij van 6 tot 9 kWh nodig.

Hoe lang kan je elektriciteit opslaan op een thuisbatterij?

Het overschot aan stroom die jouw zonnepanelen opwekken, maar die je niet gebruikt, wordt opgeslagen in je thuisbatterij. Deze energie kan je op een later moment gebruiken. Maar hoe lang kun je elektriciteit opslaan in je batterij? Dit hangt af van de grootte van je batterij. Bij sommige thuisbatterijen is dit slechts een paar uur, maar hoe groter je batterij, hoe langer je energie kunt opslaan.

Waar moet ik mijn thuisbatterij plaatsen?

Zorg ervoor dat je je thuisbatterij laat installeren in een ruimte die voldoende groot is, zoals de zolder, hal, kelder of garage. Daarbij zou de ruimte droog en koel moeten zijn. Maar het mag ook niet té koud worden, want vriestemperaturen kunnen schade toebrengen aan de batterij.

Jouw thuisbatterij laten installeren in Tervuren

De installatie van een thuisbatterij is een nauwkeurig werkje waar Energie Group bij kan helpen. Onze 3-delige thuisbatterijsystemen bieden een duurzame en krachtige oplossing voor energieopslag, die jouw afhankelijkheid van het energienet aanzienlijk kan verminderen​​.

Onze aanpak zorgt ervoor dat jouw thuisbatterij veilig en efficiënt werkt en is afgestemd op de specifieke behoeften van jouw woning.
Bekijk hier ons stappenplan voor het installeren van een thuisbatterij.

Bekijk hier ons stappenplan voor het installeren van een thuisbatterij.

Soorten thuisbatterijen

Professionele oplossingen op maat gemaakt

Naar welke thuisbatterij ben jij op zoek? Voor elke situatie is er wel een thuisbatterij die het beste rendement en comfort biedt. Bij Energie Group helpen we je graag bij het maken van die keuze. Aangezien we verschillende systemen en merken aanbieden, kan je vertrouwen op eerlijk en professioneel advies.

Onze topmerken die we in huis hebben:

Alle expertise onder één dak

Met Energie Group kies je voor een toekomstbestendige oplossing die naadloos aansluit bij de behoeften van jouw huishouden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijke offerte en maak de overstap naar een duurzamere energievoorziening.

Interesse in een thuisbatterij?

Ontvang vandaag nog een offerte voor een installatie in Tervuren!

De beste service en prijzen voor alle soorten thuisbatterijen.

Scroll to top